Saturday, February 2, 2013

Holiday : Part 1 (•ˆ⌣ˆ•)

Assalamualaikum W.B.T and hye semua =D . Cuti-cuti ni banyak je masa yang terluang kan ? Ada yang update blog 24/7 , tolong mak masak ( huwaaa ni spesis rajin ni , calon isteri ) , kemas rumah , main ngan adik-beradik dan macam-macam lagi lah . Hope semuanya dalam keadaan sihat sejahtera hendaknya ! Aja ? me keje part time hihi :'D . Tak jauh pun cume dekat Tesco Cheras . 'Hoi cuti kejap pun nak keje ke ?' Haha , alkisahnya mmg niat nak duduk rumah je . Goyang kaki goyang kepala tengok hindustan ke , main dengan anak-anak Ali yg kian memboyot tu ( Ali ni kucing Aja , tapi ia Betina act haha ) salah tgok jantina masa kecik hikhik . Seminggu dekat rumah x buat apa , ada jugak melawat ex-rumate dekat UTMKL tuh before dia balik :') menggamit memori je bila balik sane . Haihhhhh -_____-'

Jadi nya nak citer pasal pengalaman keje kali . Mmg best sgt3 ! Sebab apa ? Sebab Aja jaga kiosk baby :') Onomnomnomnom comel je sume baju2 tu ! Seminggu duduk rumah , mmg mati kutu nak buat apa =_=' . Sampai la ada kawan ni , Ata Ain namanya , ajak keje sesama . Aja pun pikir punya pikir , okay . Why not kan :'D . Then Aja pun survey la tempat tu , dan jumpa owner . En. Azlan namanya . Baik taw . Married already dan ada 2 orang anak :) So tengok kiosk , baju-baju budak tu , rasa cam jatuh hati pulak . Depan tu pulak Kiddo's Ride . Yang budak2 main kereta kontrol tu kan . Lagi lerrrr melting T___T . Terus accept untuk kerja situ ! =D

So far kerja mmg best , xtension , pakai pun ikut kita sbb kita xde rule under apa-apa , ini kiosk kite . Ececeh maaf haha bukan kiosk 'kita' , ni kiosk En.Azlan hikhik . Kali ni nak cite pasal pet ! Pet pet pet ! heeeeee =D . Seronok nye lah bile nampak ada pet shop kat depan kiosk Aja . Mmg tu je lah tempat Aja bile customer tak ada . Heeee :D 

Tarrraaaaa !!


Yaaahh ! Miracle Pets nama kedai ni . Miracle ke? Yup memang pun hoho . Sebab makhluk dalam kedai sgt lah comel T___T . Mmg macam dah ditakdirkan je dpt keje ni hehe . Silap , bukan kerja kat dalam shop ni , tapi berjiran pun jadi la kan ngeeee =D


Omaaii comel kan ? Comel sgt2 ! Ini namanya , Takde haha =D ! Tapi staff kat shop ni kata , sebelum ni ada one of her siblings sekali dalam cube ni , tapi da sold :') Nama nya Baby . So Aja pun panggil lah dia Bobo ! Eh Bobo pandang taw setiap kali Aja panggil dia hikhik . Ke perasan sendiri hoho =D Sangat2 lah manje . Dala lembut bulu Bobo ni . Rasa nak gomol-gomol je heee . Muka Bobo pun sweet je ! Rasa nak lempang-lempang nak penyet-penyet kan jd ayam penyet heee . 

Bile orang lalu , mula lah nak tunjuk aksi menggoda Bobo ni . Menggeliat lah menyandar2 kat dinding lah , main-main mata lah eh ? Pandai pulak ia hehe :D Yang pasti Bobo sgt sweet dan manja . Kadang-kadang bila ia tidur , Aja mintak staff tu (sbb da kamcing punya pasal hoho) tuk bukak pintu tu and amik Bobo hahahahaha ! =D Apa lagi , mengiau lah hee . Alolololo x suka eh orang kacau ia tidur :') Hope buyer yang akan beli Bobo ni nanti baik dan akan jaga Bobo dgn sebaiknya . Ameeen . Love you Bobo =D Eh lupa , harga Bobo ni RM1280.00 tunai . Tapi kalau jadi member , dapat lah diskaun 10% :)


Haaaa , ini dipanggil Flat face . Muka macam dipenyek-penyek je hihi . Ada orang panggil ini kucing tua . Sebab muka dia dari baby ke remaja ke dewasa ke mmg mcm orang tua haha ! Tapi tapi , kucing ni mahal taw . Untuk yang ni harga dia RM2680.00 . Mahal kan :') Yang satu ni dia pasif sikit , tak mesra alam . Kijo dia tidur tidur tidur sampai ada dah eye bag tu haha !


Haaaipp ! Yang ini pun flat face jugak :D Tapi this one sangat lah aktif :D pantang je nampak tangan yang duk jalar-jalar kat atas jaring tu , dia pun mula la nak buat lompat tinggi tu . Time ramai orang dia Aktif sikit . ,Mungkin dgn aksi dia tuh orang akan beli . 'Beli lah saya tengok lah saya ni ' hehehe . Time ni pun Aja tengah julur tangan kat atas jaring tu . Tapi kaki dia omeyaaa pendek je heee jadi nya separuh jela bole lompat . Yeahhh chaiyok2 ! Harga ni pun lebih kurang dgn yang atas , RM2780.00 . -______-' Maaf x mampu nak beli . Anak-anak Ali kat rumah pun ada lagi ngeeee =D


Yang ini namanya Abu bin Ju-on . Hee gurau je tak tak haha . Ni dipanggil Green Basilisk .
Macam Hulk pun ada tapi ia kecik sikit :)


Omiyoyoyo heee ni nama nya Abbysinian Guinea Pig . Haihh nama bukan main glamour lagi ni kalau amik SPM mesti seat kat depan-depan ni hihi =D


Ini orang sume tawu apa . Ini ikan ye adik-adik =D Ada orang dia suka tengok ikan sebab sgt menenangkan dan boley release stress . Tapi Aja xminat ikan sgt sebab tawu mereka tidak boleh digomol-gomol haha ! =D Takpe , tak bela ikan pun xpe . Ada cara lain boleh hilangkan stress iaitu dgn tengok mak kat dapur tu siang ikan umm nyumm nyumm hilang stress hihi !


Yang ini nama nya Blue Tongue Skink . Aja panggil ia Tong Tong je heee . Nampak macam agresive kan ? Oh takk Tong Tong sangat lah baik dan x gigit ! Sebab Tong Tong makan buahan je hee . Tengok ni !!


Haa tarra ! Betol tak Aja cakap hihi ! Tong Tong ni baik je tapi kuku dia boley tahan tajam T__T . Bak kata makcik sebelah , 'kito jgn nak cakap binatang ni baik baik baik , dorang xde akal . Manusio yg berakal ni pon jahat . Jago jago lah diri tuh . Kang di ngap tgn tu kang nayo . ' . Heee baik makcik !! =D


Ini Bobo the sweet :') Yang ini betul betul baik heee . Tak banyak ragam . Manje je :) Yang tengah baca entry ni , kalau mmg tengah cari kucing untuk dipelihara ke , yang nak beli dari kedai ke , Aja recommend kan Bobo ni ! Heheh :D Umur Bobo baru 4 bulan . 24th September 2012 Bobo lahir .


Last picture dengan Bobo . Untuk hari ini hehe :) For readers semua . Happy Saturday !
Eh yup , esok Aja off :D Heee pelik kan orang cuti hari Ahad hehe . So esok ada date ! Date dgn my best friend ( gegirl yee hehe ) . Lastly , see u soon :D

Thanks for reading :)










17 comments:

  1. Mengikut Jejak Yang Ditinggalkan Dari Blogger Shafiq Hashim (^_^)V

    Geram Tgok BOBO..

    ReplyDelete
  2. comelnya semua haiwan tu, teringin pula nak bela. http://studioous.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. As Salam
    Singgah & follow
    Geramnya kat Bobo sebab dia cute sangat....:)
    http://groovyfashionshop.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Singgah dr Kelab Blogger. Done follow here ;)
    http://engkumuzahadin.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
    http://slapmestore.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. comei ny kucing tu..hehe


    http://macammacamcite.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. kucing yg first tuh..cute giler...geram lak tgk! huhu.

    ReplyDelete
  8. Nak kucing putih boleh??
    hehehe
    Btw, baru kat sini ^_^

    ReplyDelete
  9. comelnyer si bobo tuu..done follow..
    dvafashionistaboutique.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. Comelnya kucing putih tuu !!! OMG !! Melting doh ^,^

    ReplyDelete
  11. comel! comel! comel!
    ziqanuar.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. comel betul lah kucing2 tu cam owner blog ni gak...anyway sy polo boleh..erm..dh polo pun hehe

    P.S Lagi satu klau boleh buang lah word verification kt komen ni..laju sikit komen masuk..tak gitu dak comel hehe..

    ReplyDelete