Thursday, January 24, 2013

Shopping shopping ke tidur

Assalamualaikum ! Whooaa after a long long long time after my last entry :) And yes . Now is a SEM BREAK !! cuti cuti pun masih bermalas malasan di rumah mengalahkan si Comel yang asyik tidow je bawah katil Baba =_='

Sebelum tu , Salam Maulidur Rasul buat seluruh umat Islam sama ada yang sedang baca entry ni atau yg berada di mana-mana . Ayuh Selawat sebentar :')

♥ آللّهُمَ صَلّیۓِ ۈسَلّمْ عَلۓِ سَيّدنَآ مُحَمّدْ♥ :) آللّهُمَ صَلّیۓِ ۈسَلّمْ عَلۓِ سَيّدنَآ مُحَمّدْ:) ♥ آللّهُمَ صَلّیۓِ ۈسَلّمْ عَلۓِ سَيّدنَآ مُحَمّدْ♥ :) آللّهُمَ صَلّیۓِ ۈسَلّمْ عَلۓِ سَيّدنَآ مُحَمّدْ:) ♥ آللّهُمَ صَلّیۓِ ۈسَلّمْ عَلۓِ سَيّدنَآ مُحَمّدْ♥ :)

FYI , tajuk entry ni bukan merujuk kepada Aja yang Shoppaholic ke , kaki shopping ke or ape ape lah haihh acane nak ckp hoho . Better kita menggunakan ayat-ayat sebab kalau rasa x kena boley Delete delete delete hohoho :D 



Act tadi pergi Tesco Cheras dengan Mama . Lepas tu Mama ajak pergi Masjid Jamek , nak beli balm kata nye . Ohhh huwaaa dalam hati dah adoyai adoyai haihh -_-' . I'm sorry I'm sorry beribu ribu sorry Mama anak mu ini mmg bukan seorang kaki jalan nak nak kalau pergi sana sebab ohh mmg sesak lah kan nak nak tengah nak musin CNY nie . Tapi takpe , ayuh !! Disebabkan nak jimat masa dan minyak , jadinya kami sepakat untuk park kete dekat Maluri dan terus beli tiket ke Bandaraya . Yaa yaa ini keluar2 Sogo semua tawu itu =_=

Untuk pengetahuan , Aja bukanlah kaki shopping . Aja xkan 'suka' nak jejalan kat Mall kalau xde intention nak beli apa apa . Kalau setakat nak window shopping cuci cuci mata , ohh mintak ampun baik aku duduk rumah tgok Upin Ipin xpun tgok MaharajaLawak hikhikhik . Tapi kalau untuk teman teman org , okay lah . Boleh je . Tapi make sure dirancang awal lah sbb nanti Aja pun akan terpikir sekali nak beli apa , apa yg tengah xde skrg , apa yg dah nak habis ke . Ape ke ape ke . hehehe

Sebab salah satu perangai Aja yg xboleh nak ubah , tapi sedang cuba ! adalah . Kalau Aja nak , Aja nak jugak T.T omaii perangai ni x bagus sebenar nya sobsobsobs . Mcm mana perangai ni wujud , haa walaupun Aja ni anak bongsu , konon nya anak manja ayah bonda , tapi x semua apa yang Aja nak tu akan tercapai taw . Kalau kecik2 dulu masa darjah2 , tang hari raya je , kalau jejalan , ternampak je benda yg berkenan di hati , mesty tarik tgn Baba dan kalau larat tgn Mama pun ditarik sekali . Mesti buat muka comel wlpun tak pada hakikatnya , dgn harapan supaya Baba belikan . And yaa , kadang2 Aja xkan dpt . Dan mesti muka da mcm lembu kena tarik ( hoho lembu pulak kena hihi ampun ampun ) . Pastu merajuk xnak makan lah itu lah haiihh bila pikir balik 'Apasal lah perangai aku cani dulu T.T '

Sampai lah Form 1 , masuk sekolah berasrama yeahh SMAKL :) I'm proud to be ex-SMAKLian hehe syukur syukur Alhamdulillah sbb dari situ lah Aja belajar mcm mana nak BE THANKFUL ye adik adik :') Belajar untuk x menyusahkan mak ayah . Cuba berdiri di atas kaki sendiri selagi boleh . So dari situ dah berpikir ala ala budak dah kerja ececeh hehe that is , kalau kita nak sesuatu tu , try to get it by your own effort ;)

SMAKL - ohoii rindu giler zaman ini T.T ( Masa Form 3 nih hihi)


And that's why lah after SPM je Aja keje , sampai x amik lesen kete hohoho time tu angan2 tinggi giler nak beli itu ini mggunakan duit gaji nanti hihihi . And guess what . It's really really worth :D
Seronok bila kita beli benda yg kita nak , yang kita dah lama duk usha usha , dgn duit hasil titik peluh sendiri . And sampai duit nak masuk Matrik pun pakai duit gaji hehe syukur Alhamdulillah . Dan even after cuti Matrik pun still keje , and cuti sem yang 2 bulan tu pun keje . Sebab rasa mcm , tah . Kerja je lah hehe . Buat saving saving buat duit nak kahwin nanti ke hohohoho ini out of topic already ngeeee :D

hoho rindu jugak masa ni :') iolllss jaga baju budak2 taw hihihi


Aaaa that's why lah diri ni dah terbiasa dgn situasi , kalau betul betul ada brg nak beli , baru keluar pergi Mall ke . Dah xde nak cuci cuci mata ke hehe no no no . Sebab kalau Aja jejalan kat Mall , dgn xde intention nak beli , tetiba nampak dress cantik ke blouse yg owesome ke , mula la hati ni meronta ronta nak beli . Hati ni mcm dah konsert ' Nak jugak nak jugak!!' hahahaha . Pastu baru tersedar yg dalam wallet x cukup nak bayar harga baju tu and mula la kepala ni pikir 'Haaa cucuk arh duit cucuk arh cucuk arhh' Argghhh kan kan da menjadi satu hasutan tu ngeh ngeh ngeh .
Bila x beli , haa mula lah fikiran terbayang bayang , dah mcm gila bayang hoho .

Sebab tu lah kalau Aja betul betul nak beli brg , Aja dah survey brg tu siap2 , x kisah la online ke ape ke . Then cari kat mana yg still available , n grab it ! hehe . Takpun mmg nak cari yg fresh fresh , dah tawu acane design ke bentuk ke kaler ape nak match dgn ape , Aja akan terus pergi cari . And prinsip Aja , xde nya nak lalu sume kedai cari mana yg cantik . Kot ada 100 buah kedai yg jual brg yg Aja bekenan tu , xkan nya nak singgah 100 kedai tu hihihi jahat x ngeh ngeh ngeh . Kalau Aja dah masuk , and rasa emm nice ! Aja terus beli . Dan takkan singgah dah kedai lain sbb takut jumpa yg lagi cantik , nanti mula la rasa menyesal x sudah . Jadi nya baik kita jalan je hohoho :D

And macam tadi dgn Mama , she doesn't mention pun nak pergi beli brg kat Masjid Jamek tu awal2 . Jadinya Aja teman Mama . Tp mmg muka seposen je hehe . Jahat kan . Bila Mama tanya pndapat ke tengah pndang ke , Aja pun sengeh2 kambing jela and bila Mama berpaling je , mula la muka ni sememeh je . Kalau org tgok mesty ingat Aja bibik yg dipaksa ikut beli brg hikhik . Tapi sebenarnya Aja suka sgt jejalan . Tapi more to nature la hoho . Pergi pantai ke , taman ke , cuci mata ( haa ini cuci mata tgok pemandangan ok huhu ) Kalau pergi Mall pun untuk tgok wayang .

Tapi biasanya , Aja akan teman kawan kawan untuk cari barang , sbb nnti boleh jadi pengkritik hihi hi. Disamping boleh membuat tinjauan tentang benda2 baru hoho . Contoh , Aja berkenan kat satu shawl ni . Tengok kat pesbuk . Cala Qisya . Then dah mmg rambang mata dah ni dgn shawls depaa 
Akhirnya sampai jugak kat sana hihi . Location : Shah Alam :) p/s : gambar masa Aja pergi butik ni dah ada upload kat entry yg lepas . malas T.T maaf  ~




jeng jeng jeng . Cantik x baju kat atas ni ? :') Tapi ini di luar batasan ni hohoho . Takpe ! Next time okayh . Tunggu i jadik engineer dulu baru shopping sakan . Time tu dah takde nye nak ragu2 duit cukup ke x hihi ewaahhh berangan je ^^ xpee . Ameennn. . inshaa Allah .

Semalam kakak datang umah untuk ambil anak teruna nya yg bermaustautin kat umah ni hehe . Teman gaduh gaduh , kacau kacau dan selalu sergah dia lalu tggalkan dalam bilik sorang2 dan lagi kejam sambil tutup lampu hikhikhik . See you again my Hero ! 


Thanx for reading this entry ! See yaa (•ˆ⌣ˆ•)


No comments:

Post a Comment