Wednesday, February 6, 2013

Boy or Girl ? (•ˆ⌣ˆ•)

Assalamualaikum W.B.T and hye semua =D Hoho ayat yg sama setiap kali entry baru hikhik . Heyy yupp! Kesinambungan untuk entry yang lepas yakni Part Two ! So sinetron kali ni nak menyingkap acane rupa sebenar kerja Aja kali ni kan ? I jaga kiosk baby okay :D Bukan jual babies ya Allah mintak ampun never and ever . Dosa taw . Aja cuma jual barangan baby sahaja . Toibb :D !

Nak cerita nya , jual barang kanak-kanak ni tak susah pun sebenarnya . Yelah , barang anak-anak kecik kan . Mak ayah bukannya berkira sangat yang penting anak-anak dorang nampak kiut dan miut eheee :D Yang payahnya , kalau customer ni duk tenung-tenung pusing satu kiosk dah boleh wat tawaf dah tapi ending nya x beli . Ayoyoyo itu xpe boleh dimaafkan . Yang selalu nya ni bila tiba masa nak tawar menawar . 'Kurang lah kurang lah lagi dik ' . Untuk pengetahuan , setiap kiosk tu , dorang dah ada limit taw untuk harga yang paling minimum boleh kasi . Kadang-kadang satu baju tu harga dia RM45. Okay lah Owner dah cakap paling tong tong pun nak kasi Rm40 sahaja . Tetapi , customer suka sgt lah nak tawar tawar lagi . 'Alah dik , rm35 jelah . Kalau RN35 akak amik' . Kakak nya , ini barang Owner T_____T . Jgn lah terlalu nak menawar sangat . Kesian owner ni . Duit kos lagi , sewa tapak lagi . Untuk kat Tesco ni sahaja sewa tapak dah RM2500 . Haa amik kau haha ! Jadi , berpada-pada lah dalam tawar menawar ye :) Take note untuk diri sendiri !!



Lagi satu , haha yang ini lawak :D . Pasal pemilihan warna untuk kesesuaian budak-budak . ' Amoi yaa , ini laki ka perempuan punya ? ' ' Ini girl Ms ' . 'Haiyaa yaka ? Bukan boy kaa ? ' Haihhh -___-' Auntie yaa , saya rasa budak-budak kalau pakai kaler apa-apa pun comey oohhh . Selalu sangat mind set kita ni kalau Pink tu gegirl je . Blue colour for boys only . No..!! Hamboii den tengok lelaki sekarang pakai pink pun steady jek :D Colours doesn't matter lah . Nak nak for children . Bagi jelah dorang pakai apa-apa , mesti kiut punyaa !! Alololo kadang2 tgok anak customer ni geyammmm je T_________T

Another thing is about sizes . Size ni , kita tak boleh nak samakan size kat kedai dengan badan anak kita . Ada tu yang baru sebulan tapi debab macam dah 4 bulan :D . Ada tuh jenis yang tinggi . Senang citer hanya parents jelah yang boleh determine size untuk anak dorang . Kalau tanya saya ni  yang belum berkahwin apatah lagi mempunyai cahaya mata , manalah saya tawu nak recommend kan size apa untuk anak-anak awak sekalian T____T . Melainkan anak tersebut ada sekali ha boleh ler kita tong tong hikhikhik ! :D


Yang kat atas ni kiut sangat kan ? :') Tiap-tiap hari tengok pun melting T_____T . Dalam satu set gift yang sebelah kanan tuh ada 4 rompers dan 6 pairs socks . Yang kiri tuh ada 5 rompers . Jimat untuk para ibu bapa yang nak beli sekali banyak sebab 1 romper dijual RM10 . And kalau untuk yang sebelah kiri tuh RM40 , dah jimat RM10 kan kan :)


Bila diberi peluang untuk jaga barang babies ni , macam-macam ilmu kita dapat .  dah tawu apa itu Romper , Busha , Bip , Tight ( haihh tight ni orang tuo pun pakai hewhew) . And yang bestnya bila duk borak-borak ngan makcik sebelah ni , dapat lagi ilmu nya :') Ilmu rumah tangga , ilmu memasak , ilmu bila dah jadi mak ayah nanti , ilmu menjahit , senang kata segala ilmu lah :D
Syukur Alhamdulillah macam-macam dapat . Makcik ni buat bisnes baju kurung . Cantik-cantik sgt baju nya ! So Aja pun tawu lah jugak pasal jenis-jenis kain ni kan :) Apa beza Songket dengan Broket,
Chiffon biasa dgn yang mahal punya , nanti ada kesempatan Aja akan update dalam entry akan datang okay :D


Yang atas ni pulok one of the views yang Aja snap dari kiosk :) Nampak tak ada socks yang very cute tu eeeii geram jew =') Ada yang strawberry ada yang polka dot dot haihhhh sabar lah wahai hati hambooihh haha ! =D



Inilah bip ! Bip ni yang selalu pakai kat leher baby tuh berfungsi untuk lap air lir ke hingus ke air mata ke heee . Comel-comel je semua ! Satu bip ni RM10 =) Material pun bagus !



Yang atas ini lah Romper ! Romper yang memang wajib ada untuk baby . Romper ni senang sebab sekali sarung je and paling senang waktu nak tukar pampers :D Rabak je yang butang kat bawah tu haha ! p/s : Gambar dekat romper tu lah gambar wife and son of owner :) Comel kan . Memang ada printing service untuk customer . Owner Aja ni sangatlah kreatif taw ! Sebab beliau ni graduate as Engineering student . So bukan calang-calang orang okay yang ada bisnes ni ! =D



Atas ni baju tidoq . Hello Kitty . Omiyoyoyo comey je :')



This one ni pun romper ! Pink kaler okay comel sangat-sangat !



Omaiii merah kau mak ngah haha ! Sempena nak CNY ni , memang merah la pilihan owner untuk stock baru :) Ada ferrari , Shell pun join jugak hikhik !



Haiiippp!! Yang ini sangat lah comel T____T . I pilih Chelsea okay walaupun kalah baru-baru ni eheee huhu . Memang kiut sangat kalau baby pakai :')

Okay , that's all yang Aja boleh update kali ni . Untung kan ibu bapa yang ada anak kecik ni :) Ada-ada je ragam dorang . Oh ye , hari tu ada sorang akak pregnant ni , memang dah boyot habis dah hoho . Boley pulok dia lari-lari anak kejar anak kecik dia yang berlari tu . Secara spontan nya Aja pong pegang perut sendiri . Ehh? Haha =D 

Okay , thanks for reading . See you soon ! =D









15 comments:

  1. izah dulu pun penah keje camni. kat butik anakku. memang mcm2 ragam mak ayah nak beli baju baby...kdg2 lotih nk melayan kan

    ReplyDelete
  2. nnt nk mntk tolg follow yer
    http://kutaufiq.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. fuhhhh....both...

    http://iss-life.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. cantik lah baju yang ada gmbar tu..
    http://www.ainahmad.com/

    ReplyDelete
  5. suke tengok barang baby ^o^

    http://ehfarahin.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. okayy... first time baca pasal benda nie.
    very eye-opening... :)
    thanks.. cutie... :)

    ReplyDelete
  7. sabar je la dalam berniaga tu..hehe
    comel je baju2 tu kalau ada baby dah lama rembat..hehe :P

    ReplyDelete
  8. baju baby...suke sangat..
    http://cik-nur.blogspot.com/2013/02/babyoh-baby.html

    ReplyDelete
  9. besh..enjoy reading. thnx follow me :)

    ReplyDelete
  10. hehe..comey je pakaian2 babies 2 suma..baby 2 dah comey, muka suci, pakai apa pon, wrna apa pon comey.. :)

    Sabar je la ye dlm melayan karenah costumers klaw dlm bniaga ni. :)

    ReplyDelete