Monday, July 9, 2012

The BEST from Ganu : Bakti Siswa n_n '

Assalamualaikum w.b.t kawan2 (=
Huhu lepas abis exam ni , tgah2 cuti ni , laju je tgn nak menaip huehue .
Kali ni nak citer pengalaman Aja sendiri . Pergi Terengganu bile abis je exam .
Eh eh , bukan pergi bercuti ye , tp menjalankan satu misi bakti .
iaitu Program Bakti Siswa Pelajar ^_^ hooyeahh !
'First time jejak kaki g Ganu ' siyes xtipuu =D ~ Heee /\/\'


Bukan main besar gambar2 dlm entry kali ni . Huhu .
Kasi puas sikit kan . Maklumlaa zaman Millenium ni camera makin lame makin kecik .
Gambar pulak kalau boleh sebesar iklan kat Highway pun tiada masalah .
Baik punyaa hehe ~ Kawan2 ke Ganu .
Okay , program ini lebih kpd khidmat bakti para pelajar UTMKL untuk penduduk kampung.
Kg Jerangau , Dungun .
Fuuhh , sgt suke dgn suasana kg ni.
Penduduknya pun ramah2 belaka . Ganu kate , mesra sokmo gitu Huhu ^^
Kami tggal bersama keluarga angkat . 
Keluarga angkat Aja ? Memang superb . Gonna miss them (':



Kerja yang pertama : Bersihkan Masjid Kg Jerangau .
Ada muke ala-ala nak makan penyodok x kitorg Hehe . =)
Posing je nie , kerja tetap kerja . Tapi yelahh , bukan selalu dpt dtg kan .
Snap gambar byk byk . Sampai memory pun da nyawa2 ikan huhu .
Eh , nyawa nyawa ikang Heee ~



Haa bese laa , mesti nak curik tulang sikit hehe .
Berbasikal ! Huuyeahh ! Terasa mcm gadis Malaya bile bwk basikal keliling Kg ececeh =p
Org lain duk minum pagi , kami duk ke hulur ke hilir . Maklum laa . 
KL x setenang Ganu . Dgn pokok2 nya . Pokok kelapa . 
Jauh dari bangunan pencakar langit nun di sana .
Paling best , Ganu ada Sungai T.T rinduu ~


Ahaaa . Le tour De Jerangau Hiikks (':
Muka xboleh berlalu ann haha .
Bukan senang nak bawak kawan sorg ni Hihi =D peace !


Haa gambar kembali besar sebesar Alam .
Ini situasi di pasir . Tggu turn nak naik bot . Mmg rindu nak naik bot lagi T.T
Turun naik bukit pasir ni . Ala2 amazing race gituu huhu .
Tapi gambar private la . Sbb aksi mmg kalah warga Negro beraksi hiikks =P . 


Salah satu gaya warga kota . Posing xcukup timing .
Kat sini , belajar byk benda . Makan budu .
Bahasa2 yg unik . Contoh : 'Mengeleng ' maksudnya = mengada2 .
tak tawu la betul ke dok eja tu Heheh .
: ' Bekeng ' maksudnye = garang .
asik angguk2 je bile berborak tande Loading Hehehe .
pokcik Google takde Translate dari Terengganu ke Malay . hiks3 =D


Abaikan lah aksi ini . Nak buat aksi ala-ala Titanic . 
Tapi da macam org tua buat yoga pulok kan >_<


Ini sopan sikit hehe .


Ini muke tahan panas versi 3 zon .
Dari kiri zon Perak --> Kuala Lumpur --> Melaka .
Hehehe . peace (^_-)'


Aja berkayak juga ! Terime kasih pada pokcik yg bawak kami naik bot.
Permintaan kami untuk melompat terjun ke dalam sungai dipenuhi (':
tQ pokcik ! Walaupun air sungai hanyalah paras kolam renang kanak2 -_-'
Rindu ketenangan air sungai dan sejuk dingin suasana waktu tu .
Kesian kat Madi , punya la excited , spec nye hanyut pulaa .
Alahai kassim hehe . Xpe , xde spec pun beliau tetap Cantik hee .


Ini adik2 Aja . Lincah dan byk pot pet pot pet .
Kumpulan Harimau ! Go harimau Malaya heee ~
Rinduu adik2 nie . Semoga berjaya di dunia dan akhirat Ameeen ' .


Huhu , seronok sgt tgok adik2 ni menggayakan design baju dari surat khabar hasil kreativiti dorg sendiri !
Ada yg kebaya zaman wanita Melayu terakhir .
Tak kurg jugaa yg macam pendekar Hang Jebat .


Ini lah keluarga angkat Aja . Mok (= . Kak Zaa . Adik Siti . Dan adik Fifie .
Terima kasih atas jasa kalian .
Seronok sgt . Masakan sedap . Ramah dan xjemu melayan kami .
Akhirnya tudung Aja tertinggal hiikks .
Ini petanda akan berkunjung lagi ni . InsyaAllah !


Akhir sekali , rasa sayu bila nak tgglkan suasana desa .
Tengok lah kuih ni .! Comel sgt2 . Nak makan pun syg .
Tapi penuh je plastik buat bekal dalam bas Hihi .
KG Jerangau , semoga berjumpe lagi .
Semoga maju jaya dan . Terima kasih !

Love ,
cik Hajar (:













7 comments:

  1. bestnye..dapat masuk kampung ^^

    ReplyDelete
  2. hey,,, macam seronok jek tengok korang2 semua =)


    pssstt. nak tanya. pernah sekolah agama kat tanjung gading or parit bunga kat muar tak??

    curious to know sebab kawan lama ada nama sebijik macam Ajar.Tapi asu ingat-ingat lupa la muka dia macam mana.. huhu ~

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah la dh usai smua ni..
    sory lmbt bace..
    biase org 1st bace...
    heee...
    pasni g lg r kt sane...
    =))

    ReplyDelete